Sider

onsdag 20. januar 2016

Spis skogen: Einerbær



På denne tiden av året er det ikke så mye man kan sanke fra skogen, men det finnes i hvert fall et unntak. Bærene finnes i to varianter, umodne (grønne) og modne (blå). Bærene trenger to år på å bli modne, så man finner ofte både grønne og blå bær på samme busk.

Det er heller ikke så mye mat i de små bærene, men det er til gjengjeld mye smak i de. Bærene kan brukes som krydder i for eksempel viltgryter og til gravet fisk. Einerbær kan også brukes som smakstilsetning i øl eller brennevin. Eller til å lage treak, den gamle norske formen for karameller, med einerbær, sukker og fløte.


Te av einerbær sies å virke mot forkjølelse. Knus 2-3 teskjeer bær og ha de i en kopp varmt vann. La det trekke i 10-20 minutter, og ha gjerne oppi litt sitron og honning også. Kanskje kommer du deg gjennom vintersesongen uten en eneste forkjølelse takket være disse små, blå bærene!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Har du noen erfaringer med emnet, eller har du andre innspill? Vi setter pris på dine tilbakemeldinger og innspill.