Sider

fredag 20. mars 2015

For barna!


De fleste har barn, kommer til å få barn eller kjenner et eller flere barn... Hva er vi villige til å gjøre for dem? Våre barns fremtid er avhengig av de valg vi gjør i dag. I 2014 rakk det å bli september, før vi hadde brukt opp det kloden vår hadde av ressurser for dette året. Resten av året levde vi på kreditt. Kreditten må betales av våre barn en gang i fremtiden. For 2015 vil antageligvis Earth Overshoot Day som den kalles, komme før vi når september.

Å kjempe for våre barns fremtidige muligheter er den viktigste kampen vi har foran oss. Fra nå av innebærer ikke dette bare å få de gjennom mange års skolegang, hjelpe de med penger til sertifikatet, skaffe de hybel, passe barnebarn og ellers stille opp. Kampen innebærer også at vi ikke kan fortsette med "business as usual". Som Barak Obama har sagt tidligere: "Vi er den første generasjonen som merker klimaendringer, og vi er den siste som kan gjøre noe med det". Dette handler om mer enn klima, som for eksempel tap av arter og naturmangfold og spredning av miljøgifter. Vårt forbruk, både som enkeltindivider og som samfunn, røver ressurser fra våre barn og det livet de etter hvert skal leve.

Jeg vet at dette er en tøff realitet å ta stilling til, jeg vet at i hvert fall jeg blir fryktelig frustrert og trist når jeg tenker på hva slags fremtid mitt barn KAN få, hvis vi ikke snart legger om kursen. Men dette er ikke en tid for tristhet, dette er tiden for handling!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Har du noen erfaringer med emnet, eller har du andre innspill? Vi setter pris på dine tilbakemeldinger og innspill.